W ramach naszych serwisów internetowych stosujemy pliki cookies. Używamy cookies, żeby zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają z witryny i dostosować ją tak, aby korzystanie z niej było dla nich przyjemniejsze i ciekawsze. Stosujemy cookies także w celach reklamowych i statystycznych. Cookies mogą być również stosowane przez współpracujących z nami reklamodawców oraz przez firmy badawcze.W każdej chwili mogą Państwo zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje dotyczące stosowanie cookies, w tym możliwości dokonania zmiany ustawień w zakresie cookies znajdą Państwo w naszej "Polityce Prywatności". X
 
Polecamy: filtry do wody, odwrócona osmoza, zmiękczacze, uzdatnianie wody home site filtry do wody dodaj do ulubionych
 
 

filtry do wody
uzdatnianie wody odwrócona osmoza
L.P.
Parametr
Jednostka
Dopuszczalne zakresy
1.
Barwa
[mg Pt/l]
..... 15
2.
Mętność
[NTU]
..... 1
3.
pH
[-]
..... 6,5 - 9,5 1)
4.
Przewodność elektryczna
[ mS/cm w 20°C]
..... 2500 1)
5.
Smak
[-]
..... akceptowalny
6.
Zapach
[-]
..... akceptowalny
7.
Amoniak
[mg/l]
..... 0,5 1), 2)
8.
Azotany
[mg/l]
..... 50 1)
9.
Azotyny
[mg/l]
..... 0,5
10.
Chlor wolny
[mg/l]
..... 0,1 - 0,3
11.
Chlorki
[mg/l]
..... 250 1)
12.
Mangan
[mg/l]
..... 0,05
13.
Siarczany
[mg/l]
..... 250 1)
14.
Twardość ogólna
[mg CaCO3/l]
..... 60-500 1)
15.
Żelazo
[mg/l]
..... 0,2
16.
Utlenialność (KMnO4)
[mg O2/l]
..... 5
17.
Ogólna liczba bakterii w 37° C po 24 h
w 1 ml
..... 20
18.
Ogólna liczba bakterii w 22° C po 72 h
w 1 ml
..... 100
19.
Escherichia coli lub bakterie grupy coli typ kałowy (termotolerancyjne)
w 100 ml
..... 0
20.
Bakterie grupy coli
w 100 ml
..... 0
21.
Enterokoki (paciorkowce kałowe)
w 100 ml
..... 0
22.
Clostridia redukujące siarczyny (Clostridium perfringens)
w 100 ml
..... 0
uzdatnianie wody
odwrócona osmoza zmiękczacze

Wszystkie prawa zastrzeżone 2007